Quan la mirada i el gest caminen junts

Quan la mirada i el gest caminen junts.

bel6.jpg

La proximitat en un professor o en un polític es manifesta en la capacitat de convèncer a través de les eines que ha adquirit en el decurs de la seva vida, però també en saber transmetre l’equilibri , l’afecte i la confiança. M’agrada llegir els ulls dels qui escolto i més encara si intento captar el retrat.
Germà Bel és un cas on l’exquisidesa de les paraules endolcides pel seu particular parlar propi de Les Terres De l’Ebre on cada poble aglutina expressions molt diverses sovint omplertes de diminutius i comparances, el fa molt proper i entranyable. Fa molts anys que el segueixo des de la distància en actes d’afirmació política i debats o entrevistes televisives. Aquest dissabte vaig tenir l’oportunitat d’abraçar-lo i de captar un cop més el gest, la mirada i també l’afecte que el poble ras li demostra . Quan ell diu a la gent gràn «desamoineuvos «. Ells ho fan perquè els transmet confiança.bel2bel3bel4bel5gbel1

Germà Bel i Queralt (Les Cases d’Alcanar, Alcanar, Montsià, 1963) és un economista i polític català, diputat al Congrés dels Diputats en la VII Legislatura i diputat al Parlament de Catalunya en la XI Legislatura.IMG_1762

_af_2751

És llicenciat i doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, màster en Economia per la Universitat de Chicago i catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona. De 1987 a 1990 va ser becari Fulbright i becari MEC d’investigació. De 1990 a 1993 va ser assessor al Ministeri per a les Administracions Públiques i al Ministeri d’Obres Públiques i Transports. L’any 1980 va ingressar a la Joventut Socialista de Catalunya, i el 1982 al PSC-PSOE. A les eleccions generals espanyoles de 2000 fou escollit diputat per Barcelona. Des del 2004 ha continuat la seva tasca docent a la universitat de Barcelona, i ha exercit com professor visitant a les Universitats Cornell i Princeton, i com investigador visitant a Cornell i Harvard.

A principis de 2011 va adquirir notorietat amb el seu llibre Espanya, capital París, que estudia la capitalitat de Madrid, les infraestructures del Regne d’Espanya i l’impacte d’ambdós en l’economia. El llibre fou escrit en castellà i traduït al català i a l’anglès el primer any. Arran de la seva publicació es va convertir en tertulià habitual d’El matí de Catalunya Ràdio i d’altres espais a què fou convidat. També va esdevenir un analista de referència de les inversions en infraestructures. El 2013 va publicar Anatomia d’un desengany, llibre en què analitza els factors que expliquen l’augment del suport a la independència de Catalunya. Ha participat en els documentals Cataluña-Espanya (2009), Adéu, Espanya? (2010) i L’endemà (2014).

El 2013 va ser nomenat membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional i a finals de juliol del 2015 es va saber que Bel encapçalaria la candidatura a la demarcació de Tarragona de la coalició independentista Junts pel Sí.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s