Reconeixement a Vicent Partal.

Capítol-5

La importància de la informació envers la desinformació malintencionada.


L’imprescindible Vicent Partal, avui a VilaWeb dibuixa la figura d’un personatge peculiar de casa nostra. 
Ho fa amb un titular i subtítol que és la caricatura d’aquest home que sense cap mena d’estudis viu i ha viscut de la política, si és que el que fa se’n pugui dir això. Política.
La immoralitat dels miquelicetes.
(per defecte inclou a Eva Granados, un copy /paste amb olleres més grosses.) i la claca piulaire del PSC
«Això que fan és una immoralitat perquè intenta apartar la prioritat del lloc on avui ha de ser, que és discutir sobre l’adopció de polítiques clares i rotundes, expeditives, que puguin frenar la Covid-19»
La seva retòrica més virtual que real sembla provenir del nen que puja a la cadira per recitar el verset de Nadal mentre saliveja per les cares de felicitat dels familiars. Ara Socis del PSOE. 
Partal, sempre aixeca els seus escrits amb pilars potents i ens parla del verb «Silenciar».
En el seu polèmic llibre contra la censura (Giving Offense), el premi Nobel de Literatura John Maxwell Coetzee parla de ‘la passió de silenciar.
OBJECTIU- doctor Oriol Mitjà, aprofitant les sempre ben disposades pàgines d’El Periódico, sempre a punt a torpedinar el govern català. Aquests vividors de la política no tenen escrúpols en difamar o fer-se la selfie amb qui sigui amb la mateixa finalitat, la del control de l’opinió pública.
Espero que l’efecte bumerang, els passi factura. La gent potser necessitava sentir la por per obrir els ulls a aquesta pandèmia mediàtica que utilitza la mentida de forma més barroera per amagar el volum de la tragèdia i anorrear els qui es posicionen fermament.
Des d’aquest humil blog vull homenatjar a Oriol Mitja i al seu equip, al M.Honorable Quim Torra i a Vicent Partal per fer d’altaveu de totes les causes que ens pertanyen. 

6 comentarios en “Reconeixement a Vicent Partal.

 1. Bon dia Joan, un altre fantàstic escrit el que has fet i el subscric en la seva totalitat. Sóc subscriptor del VilaWeb des de fa molt temps i penso que és el periodista que ens dóna la informació més fiable, encertada, i sincera de tots. El vàrem tenir en una presentació a Vic, ja fa uns anys. Moltes gràcies Joan per compartir-ho.

  Josep

  Me gusta

  • Just avui estic rellegint una peça seva que per mi és fonamental. Nou homenatge a Catalunya. És un referent com a periodista, com escriptor i persona amb un valor afegit de la seva parla que encara me’l fa més proper. Sort en tenim d’aquests cracks que tracen a pols el nostre camí. Potser amb el temps seran les fites per arribar a aquest cim anomenat Llibertat. Són la crònica de la nostra revolució.

   Me gusta

 2. Mai és tard. Carles. Quan a la Uní parlem del llenguatge visual sovint oblidem dels que ens apuntalen amb coherència i veracitat. Tu que fas càlculs de resistència, podries calcular quants Partals, Jordi Galves, Cotarelo són necessaris per bastir el pont que ens porti a l’Independència.

  Me gusta

 3. Gràcies Joan. T’agraïsc tanta amabilitat. M’ha fet molta il·lusió aquest concepte d’aixecar els articles amb columnes potents. Sempre explique que del periodisme anglosaxó admire el rigor, del periodisme francès la idea que fer de periodista és un combat social i del periodisme italià aquesta forma que tenen d’elevar sempre culturalment el debat en comptes de rebaixar-lo. Ho has retratat millor del que jo ho explique. Agraït de veritat.

  Me gusta

  • És un honor la teva resposta. Pels caçadors de moments en la fotografia documental, el llenguatge de les mans, dels ulls i de la bonhomia que inclou la sinceritat són fonamentals. Els teus escrits que sempre llegeixo com ho faria el meu avi valencià em situen en el punt clau. Just d’on enquadraria la imatge. L’enfocament selectiu, el desenfoc, el transmets en cada mot, en cada espai. Aquesta solidesa que denota la teva força constructiva. Gràcies mestre.

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s