Escriure amb imatges la història de la traça d’un poble és prou per a dedicar-hi una bona part de l’existència.

_MG_9526Escriure amb imatges la història de la traça d’un poble és prou per a dedicar-hi una bona part de l’existència. Els qui vàrem néixer a la postguerra creiem que no tornaríem a viure moments com els que darrerament remouen el ritme del nostre respirar quotidià. Negar el que estem veient és tant com fer ulls clucs a la realitat i disfressar tot el que el poble viu en el seu dia a dia de forma grollera i vergonyosa.
Pels qui educats en èpoques franquistes vàrem veure negades les ambicions de manifestar-nos lliurement en la nostra llengua, acudíem sovint a Prades de Conflent i d’altres espais on es mantenien les arrels i la flama dels principis més elementals. Aquest gest de resistència que podia semblar quasi tremolós i poc consistent, pren ara de bell nou força i reneix en el combat pels nostres drets més fonamentals.
Com a fotògraf capbussat des de la infància en temes reivindicatius, és ara quan sospeso amb ferma convicció la necessitat de mantenir tensa la corda que ens manté tensa el primer de la corda en aquesta travessa en vers el cim de la dignitat, un cim al qual no s’hi arriba de forma faci’l, un trajecte ple d’esquerdes i falses presses que ens poden projectar a l’abisme si no tenim cura d’assegurar-nos constant-ment. 
El darrer any la cursa ha estat talment encoratjadora, feixuga i portada a l’extrem més barroer per part de l’estat espanyol que ha fet ressorgir la bèstia adormida que mantenia oculta. La utilització de la força, la mentida i la por per combatre la llibertat d’expressió, s’han radicalitzat i el món sencer ha vist la renaixença del feixisme més ranci en les formes i actuacions d’un estat ancorat en un passat vergonyós.
Mai podíem creure que milions de persones sortiríem al carrer per cridar amb força demanant el bé més preuat. La llibertat.

Ara de bell nou tornem a l’escenari on manteníem encès l’esperit de resistència . La Catalunya Nord, en un esforç comú per fer evidents les mancances i el triomf de la mentida organitzada. 
Ara hi acudim formant part d’un col·lectiu gràfic molt singular, just en el rovell de l’ou periodístic, en el Festival Internacional de Fotoperiodisme.

logo-1
El  «Visca per la Llibertat», les fotos que falten de Visa pour  l’ Image.
L’exposició Angelets Terra «Visca per la Llibertat» exposició fotogràfica col·lectiva dedicada al procés d’independència de Catalunya. Angelets Terra organitzen des d’abril de 2018 «Concert per la Llibertat» en solidaritat amb els presos i exiliats polítiques catalanes. En línia amb aquest enfocament, «Visca per la Llibertat» pretén ser un complement de Visa pour l’image, que des de l’any 2008 i l’inici del procés d’independència, té exposició Mai dedicat per a esdeveniments excepcionals que tenen lloc a Catalunya. Aquest projecte presentarà el treball de foto-periodístic de vint professionals.

web

Sentir-se orgullós de pertànyer a aquest col·lectiu és un goig personal pels qui se’ns ha convidat. Escriure amb imatges aquests moments inesborrables que poden ser el llegat pels nostres fills i néts, un acte necessari.arenys de muntPojol montillaJunts.jpgmasmaragallvia2Forcadell1llachmeridiana motosMeridiana1meridiana001_34A6662nit001passeig colonrepublica 001_MG_5650.jpg_34A0131.jpg_MG_2469AUTOPISTA 001marc 022cdr1marc 003musics 001.jpgjutsticiamataró01zoom.jpg_34A6815_AF_0493_MG_5637_af_2735_af_2780_34A8316

1 comentario en “Escriure amb imatges la història de la traça d’un poble és prou per a dedicar-hi una bona part de l’existència.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s