Vermut amb Jordi Borràs

jb01

Avui dissabte de carnestoltes m’he disfressat de jove, per assistir a una xerrada col·loqui que amb el títol de «vermuts joves» ens ha convidat l’Òmnium a Mataró.
Jordi Borràs, Estel Solé i Anna Gual encetaven un cicle de disteses converses informals, informatives i formatives.


En Jordi avui no ha mostrat fotos, però a través de la seva mirada ha recorregut l’històric d’un temps , d’un país i d’una forma de veure tot informant. En termes fotogràfics enquadra el present enfocant-lo sense desenfocar el passat i també en la seva faci’l, comprensible i manera d’explicar-ho indexa punt per punt quasi a tall de politòleg cada esdeveniment i cada accent des del punt fotoperiodístic i des del patriotisme compromès.
Borràs amb qui comparteixo orígens d’ofici gràfic també va estudiar a L’Escola Massana on fa temps jo impartia classes i va derivar també en un tàndem d’il·lustrador i fotògraf que vol titular les seves fotos perquè no perdin l’ADN en el curs de la seva posa en escena periodística.
Altrament Jordi Borràs, malgrat la seva joventut manté un estil propi en la narrativa gràfica, destil·la obres que esdevenen símbols quasi cartellistes que sovint són cops de puny visuals i es fixen en la memòria col·lectiva i marquen els tempos. Resumint i de forma molt personal, crec que ens trobem davant un notari del moviment al carrer i la transició política que és talment el paisatge proper més canviant i vertiginós.

Ens ha anunciat el nou llibre que veurà la llum pròximament.

27710331_1551425834971028_225776537775621755_o

Hem parit un llibre! És un plaer anunciar-vos#DiesQueDuraranAnys, d’@arallibres, el trobareu a la venda a partir del 19 de febrer. Fotografies i textos d’una tardor catalana que mai no oblidarem.

Textos @Aballbona @JnnDiaz Marina Espasa @natzafarre @senyorforns R. Garrigassait Jordi Lara, Adrià Pujol @gemmaruiz_ i Joan Todó. Fotos d’un servidor i també de @SergiAlcazar @oriolclavera @ramunet_cl @siraesca, R. Ferrandis @AlbertGarciag @Santi__Iglesias M. Lázaro @CarlesPalacio @cribasf

Un vermut convertit per una bona estona en una masterclass.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s