Fotògrafs que escriuen la història.

Fotògrafs que escriuen la història.
Sovint cerquem referents i els trobem en la seva tasca. No són ignífugs, són sensibles i malgrat que, poden semblar refractaris al seu entorn i patiment utilitzen la llum com a tinta.

L’autor com testimoni de la realitat ha volgut copsar en primera persona l’empatia dels personatges i extreure’n la mirada.

ret1  Pascal Maitre.

https://lens.blogs.nytimes.com/2012/11/01/an-african-journey/?_r=0

Nascut a Buzançais, França, el 1955, Pascal Maitre va estudiar psicologia abans de començar una carrera en periodisme gràfic en 1979. Les seves nombroses tasques l’han portat per la Terra, des de l’Afganistan fins a Amèrica del Sud.Els seus llibres, Al cor de l’Àfrica i Madagascar: Els viatges en un món a part , es reuneixen les imatges a partir de 15 anys de treball a l’Àfrica.Les seves fotografies han estat publicades en publicacions de tot el món, incloent GEO , Figaro , Newsweek , la vida , i molts altres. Les seves fotografies van aparèixer per primera vegada en el National Geographic en un article de setembre de 2005 sobre el petroli a l’Àfrica.
majjid2

Majid Saidi és un guardonat, fotògraf iranià internacionalment reconegut. Ha fotografiat a tot l’Orient Mitjà durant les últimes dues dècades, se centra en qüestions humanitàries, amb un especial interès en explicar històries anteriorment no explicades de la injustícia social. També en especial li agrada fer la fotografia de carrer – que retraten els ciutadans i la vida ordinària.
Saeedi va néixer i va créixer a Teheran. Es va iniciar en la fotografia a l’edat de 16 anys i, quan va complir 18 anys, se’n va anar a la frontera entre l’Iran i l’Iraq per fotografiar els refugiats allà.Saeedi ha aconseguit els departaments de la fotografia de diverses agències de notícies de l’Iran i ha dirigit projectes clau durant més de 15 anys. El seu treball ha aparegut a nivell internacional, en publicacions com The Times , Spiegel , Vida , The New York Times , The Washington Post , The Washington Times , Time revista, i diverses publicacions de l’Orient Mitjà i per a les agències en línia. El seu treball recent inclou imatges de persones libis que lluiten per la democràcia, i les víctimes de mines terrestres a l’Afganistan.

https://www.worldpressphoto.org/people/majid-saeedi

Ha guanyat nombrosos premis per les seves fotografies de tot el món, més recentment, el Premi 2012 de RF Kennedy, un premi Lucie en 2011, pel seu treball a l’Afganistan, un premi d’UNICEF el 2010, i el Premi d’Or de la Xina el 2011. Durant l’última vuit anys, ha rebut el premi anual del millor fotògraf a l’Iran. Quan no està treballant, Saeedi li agrada ensenyar fotografia als estudiants i orientar joves fotògrafs.

joaosilvaJoão Silva.

ttps://www.worldpressphoto.org/people/joao-silva

(nascut el 9 d’agost 1966) és un fotògraf de guerra basat en Johannesburg , Sud-àfrica . Ell és l’últim membre de treball del bang-bang club , un grup de fotògrafs que van cobrir Sud-àfrica des del moment de Nelson Mandela alliberament ‘s de les primeres eleccions el 1994. Silva ha treballat en l’Àfrica , els Balcans , Àsia central , Rússia i el Orient Mitjà . El 23 d’octubre de 2010, Silva va trepitjar una mina terrestre durant una patrulla de soldats nord-americans a Kandahar , Afganistan i va perdre la seva cama esquerra per sota del genoll i la cama dreta per sobre d’ella. 

aranda

Samuel Aranda.

ttps://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2012/world-press-photo-year/samuel-aranda

(Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès, 1979) és un fotoperiodista català, guanyador del World Press Photo of the Year i Premi Nacional Espanyol de Fotografia. Com a fotògraf independent Aranda publica en diverses publicacions, com ara The New York Times, The Guardian, Time, Newsweek, El País o el Magazine de La Vanguardia, encara que des de 2010 també treballa per l’agència Corbis Images. Les seves principals influències són Joan Guerrero,James Nachtwey i Stanley Greene.

Aranda va començar a treballar com a fotògraf per al diari El País i El Periódico de Catalunya a l’edat de 19 anys. Dos anys més tard va viatjar a l’Orient Mitjà, on va cobrir el conflicte palestino-israelià per a l’agència EFE. El 2004 Aranda començat a treballar per l’AFP, que cobreix històries d’Europa, Àsia, Orient Mitjà i Àfrica.

L’asssociació de reporters gràfics ANIGP-TV va premiar el documental d’Aranda sobre els immigrants africans que intenten arribar a Europa amb el Premi Nacional Espanyol de Fotografia. Des de 2006 exerceix com a reporter gràfic independent.

El 2011 Aranda cobreix la primavera àrab a Tunísia, Egipte, Líbia i Iemen. El febrer de 2012 va ser guardonat amb el World Press Photo of the Year de l’any 2011;la imatge guanyadora mostra una dona abraçant al seu fill que van resultar ferits durant els enfrontaments contra el govern del president Ali Abdullah Saleh, a Sanaa, Iemen, durant la primavera àrab.

visa018

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s