Els fantasmesd’avuí desperten el passat.

cart

La convulsió política del nostre país encegada pels membres del PP en ofegar la Democràcia tornant a la DICTADURA que tant enyoren m’ha fet reflexionar molt en veure unes imatges que vaig captar a Belchite.

Gratant en la memòria i en exposicions de cartells d’ambdós bàndols he pogut veure com l’historia és repeteix i com la bufetada que el dictador volia donar als republicans … Ara els explota a la cara. Quan el país adormia els records i els més joves encara orfes de rancúnies conviuen en pau sense odis pel lloc de naixement o llengua veiem com aquest colla de brètols emmascaren la realitat intentant  enfrontar-nos. És un joc que pot servir per disfressar la seva impotència en governar , un joc per guanyar temps electoral per mantenir-se en la poltrona que sols han guanyat a base de promeses incomplertes, mentides, difamacions i que està passant al límit l’avorriment i les ganes de viure en un país de pandereta on regne el  descrèdit i la hipocresia.

La convulsión política de nuestro país cegada por los miembros del PP al ahogar la Democracia volviendo a la DICTADURA que tanto añoran me ha hecho reflexionar mucho al ver unas imágenes que capté a *Belchite. Rascando en la memoria y en exposiciones de carteles de ambos bandos he podido ver como lo historia es repite y como la bofetada que el dictador quería dar a los republicanos … Ahora los explota a la cara. Cuando el país dormía los recuerdos y los más jóvenes encara huérfanos de rencores conviven en paz sin odios por el lugar de nacimiento o lengua vemos como este pandilla de imbéciles enmascaran la realidad intentando enfrentarnos. Es un juego que puede servir para disfrazar su impotencia al gobernar , un juego para ganar tiempo electoral para mantenerse en la poltrona que sólo han ganado en base de promesas incumplidas reiteradamente ,mentiras, difamaciones y que está pasando al límite el aburrimiento y las ganas de vivir en un país de pandereta donde reine el descrédito y la hipocresía.

bel4

BELCHITE UN POBLE FANTASMA /UN PUEBLO FANTASMAbel5IMG_3288

gce17

La meva família va viure i va sofrir la guerra civil i en diversos casos enfrontats, en el calaix de la memòria només puc emmagatzemar el que em van explicar els qui *li van viure en primera persona, fill de mare aragonesa i pare català l’Ebre va ser l’escenari de tots aquells records. Amb els anys vaig creure que mai estaria interessat a reconstruir passatges d’aquest temps passat. Avui dia corren aires massa nostàlgics per a alguns i dialèctiques sorgides del rancor i la ignorància tenyida d’odi en la qual els mandataris escuden el seu pudent discurs entossudits a trencar el que mai han acceptat ” La Democràcia”

a

” Mi familia vivió y sufrió la guerra civil y en varios casos enfrentados, en el cajón de la memoria sólo puedo almacenar lo que me contaron quienes li vivieron en primera persona, hijo de madre aragonesa y padre catalán el Ebro fue el escenario de todos aquellos recuerdos. Con los años creí que jamás estaría interesado en reconstruir pasajes de este tiempo pasado. Hoy día corren aires demasiado nostálgicos para algunos y dialécticas surgidas del rencor y la ignorancia teñida de odio en la que los mandatarios escudan su maloliente discurso empecinados en romper lo que jamás han aceptado ” La Democracia”. 

bel0

“Bell lloc”, és el significat de *Belchite.Amb orígens pròspers ja a principis del segle XX aquesta població saragossana de remarcat estil mudèjar , Amb dos convents i diverses esglésies que evidenciaven la força econòmica de la zona.Orígens romans encara que amb vestigis més antics. Els musulmans van imprimir el seu caràcter fins a la reconquesta i Felipe III va ordenar la seva expulsió quedant a la mercè del Comte de Belchite.en el segle XVII, van aconseguir la seva independència de la noblesa.

“Bello lugar”, es el significado de  Belchite.Con orígenes prósperos ya a  principios del siglo XX esta población zaragozana de remarcado estilo mudéjar , Con dos conventos y varias iglesias que evidenciaban la fuerza económica de la zona.Orígenes romanos aunque con vestigios más antiguos. Los musulmanes imprimieron su carácter hasta la reconquista y Felipe III ordenó su expulsión quedando a merced  del Conde de Belchite.En el siglo XVII,  consiguieron su independencia de la

bel1En 1838, La guerra Carlista va convertir *Belchite en escenari *dantescde les lluites *fraticidas .Era només el presagi del que *verien aquestes mateixes pedres.Estiu 1937, els republicans atropellen  el poble al comandament dels nacionals.Mes de sis mil *personas desapareixen o moren en l’atac.

En 1838, La guerra Carlista convirtió Belchite en escenario dantesco de las luchas fraticidas .Era sólo el presagio de lo que verien estas mismas piedras.Verano 1937, los republicanos arrollan  el pueblo al mando de los nacionales.Mas de seis mil personas desaparecen o mueren en el ataque

GCE_1029_Puyol_Mkimage_131

cartel-la-bestia-acecha-cnt-fai-bn

Es mantenen en peus poques cases i el caos és total. El bàndol republicà *disfrutaria poc el control de *Belchite i les tropes nacionals van acabar guanyat la guerra.

Se mantienen en pie pocas casas y el caos es total. El bando republicano disfrutaria poco el control de Belchite y  las tropas nacionales  terminaron ganado la guerra.

bel3Es va reconstruir un nou *Belchite amb mà d’obra dels presoners de guerra . Es supossava que amb això els qui ho van destrossar pagaven la seva obstinació.Aquesta va ser una venjança franquista. que segueix allí com a monument àdhuc passat ple d’errors.

Se reconstruyó un nuevo  Belchite con mano de obra de los  prisioneros de guerra . Se suponia que con ello quienes lo destrozaron pagaban su empeño.Esta fue una venganza franquista. que sigue allí como monumento aun pasado  lleno de errores. 

bel2Son piedras que aún ahora claman en la memoria un pasado.   Són pedres que encara ara clamen en la memòria un passat.

bel6  11745759_10207828954141624_9093917017190402145_n

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: